Moxa

Moxa

Moxa-terapi er en mindst 5000 år gammel varmebehandlingsmetode fra Kina.  Oprindeligt blev varmeterapi brugt i landområder, der var kolde. Her varmede man sten op, pakkede dem ind i skind og lagde dem på områder af kroppen, som var ramt af kulde. Moxa er gennem tiden blevet udviklet og forfinet.

Ordet moxibustion kommer fra det japanske ord “mogusa”, som betyder urt (mugwort) og det latinske ord “bustion”, som betyder brænde. Ved en Moxa behandling opvarmes akupunkturpunkterne med brændende blade fra den kinesiske urt gråbynke, der har særlige helbredende egenskaber.

Moxa behandling kan udføres på mange måder. Den mest almindelige teknik er at udføre Moxa behandling med en glødende cigarformet Moxa rulle, som man bevæger 5-10 cm over huden henover et eller flere akupunkturpunkter eller større områder i kroppen. Man kan også sætte Moxa direkte på akupunkturnålen og derved overføres varmes fra nålen direkte ned i akupunkturpunktet. Man mærker herved en behagelig varme, der ikke føles for varm.

Ved behandling med Moxa genskabes cirkulationen af energi og blod i kroppen. På grund af sin varmende effekt, er Moxa er en særdeles effektiv måde at til at behandle kulde- og fugttilstande, stagnationer, muskel- og ledsmerter.